تغذیه صحیح گربه ها و غذای مناسب بر اساس سن آن ها
زمانی که در مورد تغذیه صحیح گربه در اینترنت میگردید و به دنبال این هستید که چه غذایی باید به گربه بدهید و چه غذایی نباید بدهید، با پاسخهای زیادی روبهرو میشوید. در واقع، اطلاعات زیاد در مورد غذای مناسب گربه گیجکننده است. اما ما در این مطلب تصمیم داریم تا برای شما اطلاعات کافی و جامع در مورد تغذیه صحیح گربه ها فراهم کنیم. با ما همراه باشید.
گربهها چه چیزهایی میخورند؟
گربه موجودی گوشتخوار است؛ در نتیجه نیاز به یک منبع پروتئین حیوانی دارد تا سلامتش حفظ شود. باید غذای صنعتی با کیفیت بالایی را برای گربه تهیه کنید که مناسب سن و وضعیت سلامت او باشد. در صورت نیاز، قبل از انتخاب غذای گربه، از دامپزشکتان در مورد غذای مناسب گربه سوال کنید زیرا دامپزشک از وضعیت سلامت گربهیتان آگاه است و به این ترتیب مطمئن خواهید شد که گربه تغذیه صحیحی دارد.
گربهها هرگز با رژیم غذایی گیاهی نمیتوانند زندگی کنند و اصلاً این رژیم را دوست ندارند. آنها برای تامین نیازهای بدن خود به گوشت نیاز دارند.
اگرچه دادن غذاهای خشک یا تر صنعتی به گربه بسیار عالی است اما میتوانید در رژیم غذایی گربهیتان گوشت پخته یا خام هم قرار دهید.
اکثر گربهها عاشق ماهی هستند؛ اما قرار دادن ماهی در برنامه غذایی هر روز گربه مناسب نیست. ماهی حاوی مقدار زیادی اسیدهای چرب است که باعث کمبود ویتامین E در گربه و بروز دردهای جسمی او میشود.
گربه به چه میزان غذا نیاز دارد؟
مقدار غذایی که گربه شما نیاز دارد بستگی به وزن، جثه و سن او دارد. در نتیجه به این نگاه نکنید که دوستتان یا آشنایتان چقدر به گربهاش غذا میدهد! چاقی در میان گربهها مشکلی نسبتاً رایج است و علاوه بر آن عمر گربه را کوتاه میکند. در نتیجه همیشه اطمینان پیدا کنید که مقدار مناسبی غذا به گربه میدهید.
اگر در مورد مقدار غذا شک دارید، همیشه با دامپزشکتان مشورت کنید. صرف نظر از سن گربه، همیشه اطمینان پیدا کنید که کوچولوی پشمالویتان به آب تمیز برای نوشیدن دسترسی دارد.
غذاهایی مناسب با سن گربه
سن گربه یکی از عوامل تاثیرگذار در انتخاب غذای مناسب است. در ادامه، با توجه به سن، غذای مناسب برای گربه را بررسی خواهیم کرد.
غذای مناسب بچه گربه ها
تغذیه صحیح بچه گربهها بسیار مهم و ضروری است زیرا در این سن استخوانها و مفاصل آنها هنوز در حال رشد است.
پایه و اساس غذای بچه گربه باید غذای صنعتی با کیفیت، متعادل و درجه یک باشد که مخصوص بچه گربه طراحی شده است؛ با این حال میتوانید گاهی انواع گوشت خام یا پخته نیز به او بدهید.
تا قبل از حداقل ۲۰ هفتگی، به بچه گربه گوشت خام ندهید زیرا سیستم ایمنی او هنوز برای مقابله با بیماریهای احتمالی، قوی نیست. خوردن تکهای گوشت گاو خام میتواند جرمهای دهان بچه گربه یا گربههای بزرگتر را از بین ببرد.
نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که هرگز به گربهیتان استخوان پخته شده ندهید؛ زیرا این استخوانها ممکن است بشکنند و به دستگاه رودهای آن آسیب بزنند یا راه روده را ببندند.
همچنین بهتر است که مقداری غذاهای تر نیز در رژیم غذایی بچه گربهیتان اضافه کنید. غذاهای کنسروی تر یا گوشت پخته شده برای شروع عالی است. غذاهای تر به سلامت دستگاه ادراری بچه گربه کمک میکنند.
در مورد مقدار مناسب غذا برای بچه گربه باید گفت که تعیین آن به جثه، وزن، نژاد و وضعیت کلی سلامت او بستگی دارد. به همین دلیل در مورد مقدار غذا باید با دامپزشکتان مشورت کنید. بچه گربهها معمولاً نیاز دارند که حداقل چهار بار در روز غذا بخورند. البته ممکن است که بچه گربه تمام غذا را نخورد اما بهرحال غذا باید همیشه در دسترس او باشد.
غذای مناسب گربههای بزرگسال
رژیم غذایی گربههای بزرگسال یا میانسال نیز مثل بچه گربهها باید غذای صنعتی باکیفیت و درجه یک باشد. در زمان خرید حتماً برچسب روی بسته را نگاه کنید تا غذا مناسب با سن گربهیتان باشد. اگر شک داشتید یا نیاز به راهنمایی داشتید، حتماً از دامپزشکتان سوال کنید.
برای گربههای بزرگسال نیز باید مانند بچه گربهها غذاهای متنوع مانند گوشت یا ماهی تازه یا پخته شده قرار دهید. گوشت تازه یا استخوانهای دارای گوشت منبع پروتئین بسیار خوبی هستند. فقط باید گوشتی را به گربه بدهید که مناسب انسان هم هست زیرا بعضی از محصولات گوشت و استخوان مخصوص پت، حاوی نگهدارنده هستند و ممکن است برای گربه مضر باشند.
غذای مناسب گربههای سالخورده
همیشه به یاد داشته باشید که گربه های مسن ممکن است دارای بیماریهایی باشند که رژیم غذایی نادرست بر تشدید آنها تاثیرگذار است. اکثر افراد به گربهیشان غذاهای تر کنسروی، تازه یا پخته شده میدهند تا میزان آب مصرفی گربه افزایش یابد. اگر گربهیتان بیماری دارد، در مورد غذای مناسب او حتماً با دامپزشک مشورت نمایید.
در مورد تعداد دفعات غذا خوردن گربه سالخورده باید گفت که این موضوع بستگی به جثه و سن گربهیتان دارد اما همیشه مراقب باشید که اعتدال را رعایت کنید و نگذارید که گربهیتان بیش از حد یا کمتر از حد غذا بخورد. گربههای بالغ معمولاً ترجیح میدهند تا در طول روز وعدههای غذایی کوچکتری داشته باشند. در نتیجه حداقل سه یا چهار بار در روز به مقدار کم به گربه غذا بدهید. داشتن چندین وعده غذایی همراه با کمخوری به سلامت بیشتر دستگاه ادرار گربه کمک میکند.
در صورت نیاز به اطلاعات دقیق تر در مورد تغذیه گربه می توانید با یک متخصص دامپزشکی مشورت کنید. دامپزشک به تمامی پرسشهای شما در مورد نوع غذا و مقدار مناسب آن پاسخ خواهد داد.
غذاهایی که نباید به گربه بدهید
غذاهایی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم تمام غذاهایی نیستند که گربه نباید بخورد و این لیست قطعاً بلندتر است. اما ما به غذاهای رایجی که برای گربه مضر هستند بسنده کردیم تا در زمان غذا دادن به گربه یا سر میز شام مراقب باشید که آنها را در دسترس گربه قرار ندهید. بعضی از این مواد غذایی برای گربهها سمی هستند. غذاهایی که نباید به گربه بدهید عبارتند از:
- کشمش
- انواع انگور
- شکلات
- پیاز و سیر
- قهوه یا محصولات کافئیندار – کافئین فقط در چای و قهوه نیست بلکه در کاکائو، شکلات، نوشابه و نوشیدنیهای انرژیزا هم وجود دارد. کافئین همچنین در بعضی از داروهای مخصوص سرماخوردگی یا داروهای ضد درد هم وجود دارد. در نتیجه این مواد و محصولات را در دسترس گربه قرار ندهید.
- خمیر نان
- آووکادو
- خشکبار
- هسته و دانه میوهها – مثل هسته انبه یا زردآلو
- چوب ذرت
- گوجه
- قارچ
- شیر و دیگر محصولات لبنی – شاید به نظرتان عجیب برسد و برایتان کاری عادی است که غذای بچه گربه را داخل ظرف شیر بریزید و به او بدهید. اما فراموش نکنید که اکثر گربهها به لاکتوز موجود در شیر حساسیت دارند.
استخوان پخته شده را هرگز نباید به گربه بدهید، همان طور که هر روز هفته نباید به او ماهی بدهید. با این که گربهها عاشق ماهی خوردن هستند اما بهتر است که هر از گاهی به عنوان تشویقی به آنها ماهی بدهید. ضمن این که کنسرو ماهی ساردین، تن و سالمون بهترین نوع ماهی برای گربهیتان است. فقط اطمینان پیدا کنید که ماهی در آب شیرین کنسروی شده باشد و هیچ تیغی نداشته باشد.
دقت داشتن به تغذیه صحیح گربه ها برای سلامت آنها ضروری است. در نتیجه همه کسانی که گربه دارند باید به این موضوع اهمیت دهند. اگر نمیدانید که دقیقاً چه غذایی به گربهیتان بدهید، حتماً با دامپزشکتان مشورت کنید.